• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Aroma

Italian fine dining

Pasquale Carfora
Hardcover | Nederlands
€ 32,50
+ 65 punten
Pre-order nu, verschijnt op 16/07/2024
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

De keuken van Restaurant Aroma Italian Fine Dining

Pasquale Carfora’s focus op verfijning



Restaurant Aroma in het Gelderse Vaassen bestaat nog maar kort, maar chef Pasquale Carfora lost er een belofte in: hij brengt de moderne Italiaanse keuken naar Nederland in een vorm die tot nu toe amper te zien was: fine dining op het hoogste niveau. Alleen Mario Uva lukte het om een vorm van verfijnde Italiaanse keuken te voeren die zelfs beloond werd met een ster gedurende vijf jaar in de periode 2001-2007.



Zonder een kwaad woord over pizza of pasta te spreken, blijft Pasquale zich erover verwonderen dat juist die verfijnde Italiaanse keuken amper aanwezig is in Nederland. En dat terwijl ‘we’ het heel normaal vinden om haute cuisine tegen te komen bij de Franse keuken. De bijna 400 restaurants met een ster in Italië, waarvan in 2024 ruim 300 met één ster, 40 met twee en maar liefst dertien met drie sterren, tonen echter aan dat verfijning geen vreemd fenomeen is in Italië. Sterker: als je Italië en Frankrijk vergelijkt, heeft Italië per vierkante kilometer zelfs meer sterrenrestaurants dan Frankrijk!



Pasquale Carfora is een leergierige autodidact die veel van zijn dierbare moeder leerde, tot op de dag van vandaag een uitstekende kokkin. Daarnaast komt hij met een goed ontwikkeld gevoel voor raffinement, elegantie en vernieuwing voor de dag. In Aroma laat hij zien wat het resultaat is van zijn eigentijdse culinaire ontwikkeling. Daarmee gooide hij inmiddels hoge ogen op vele fronten.

Als eigentijdse chef ontvouwt hij hier zijn filosofie en deelt hij zijn keukengeheimen exclusief met de lezer.

Pasquale Carfore groeide op aan de kust van Sabaudia (Lazio) waar hij al vroeg kennis maakte met de traditionele Italiaanse keuken. Volgde verschillende culinaire opleidingen en werkte daarna onder meer bij het met Michelin sterren bekroonde Antica Osteria Nonna Rosa in Vico Equense en het Waldorf Astoria in Rome. In Nederland werkte hij eerder als Chef de Cuisine in Krasnapolsky in Amsterdam. Sinds 2021 heeft hij samen met zijn vrouw Elisa het Restaurant Aroma in Vaassen.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
176
Taal:
Nederlands

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789493259669
Verschijningsdatum:
16/07/2024
Uitvoering:
Hardcover
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 65 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
MUST-HAVES

Hier bloeit iets

Nu dubbele punten op onze selectie nieuwe titels
MUST-HAVES
Hier bloeit iets
AANGERADEN

Onze cadeautips

voor Vaderdag
AANGERADEN
Onze cadeautips voor Vaderdag
VADERDAG ACTIE

Alleen in onze winkels: kortingsbon van € 10 voor e-books

bij een Vivlio e-reader
VADERDAG ACTIE
Vivlio e-reader + € 10 aan e-books
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.