tolino | Veelgestelde vragen | Software-updates

Software-updates

Om je gebruikerservaring te optimaliseren, voert tolino regelmatig software-updates door. Zo kan je steeds genieten van de nieuwste functionaliteiten op je tolino e reader. De meest recente softwareversie is 1.9.0 (november 2016).

Wil je de software van je tolino bijwerken? Verbind je tolino e-reader dan met het internet. Er verschijnt automatisch een pop-up met de vraag om de software-update te installeren.

• Nieuw in versie 1.9.0 (november 2016)

Vernieuwd menu: duidelijker en snellere toegang tot alle functies en instellingen.

Verbeterde aanpassing van lettergrootte: te kleine lettergroottes worden nu steeds tot een leesbare lettergrootte vergroot.

Betere prestaties: boeken die je via usb toevoegt, worden nu nog sneller aan je bibliotheek toegevoegd.

Verbeterde ondersteuning van geleende e-books: e-books die je ontleent via openbare bibliotheken die dit ondersteunen, kan je nu rechtstreeks opnieuw binnenbrengen van uit je e-bibliotheek.

Probleemoplossingen en diverse verbeteringen.

• Nieuw in versie 1.8.0 (april 2016)

Een beter overzicht: je kunt boeken nu als gelezen markeren. Boeken die als gelezen gemarkeerd staan, worden in je bibliotheek verborgen (tenzij je de instelling wijzigt bij 'Instellingen').

Nieuwe en geoptimaliseerde bibliotheekstructuur: orden op titel, auteur en verzameling.

Nieuwe bibliotheekweergave op auteur geordend.

Nieuwe lettertypes, geoptimaliseerd zijn voor de e-reader: Bitter, SourceSans, Vollkorn en OpenDyslexic, dat speciaal werd ontworpen voor lezers met leesmoeilijkheden.

Je kunt je boeken nu in je lievelingslettertype lezen. Kopieer gewoon het lettertype (ttf- of otf-bestand) naar de map 'Fonts' op je e-reader.

Nieuw gebaar voor het bladeren: om snel door een boek te bladeren veeg je met je vinger van de rechter- of linkerrand van het beeldscherm naar het midden en blijf je je vinger tegen het scherm drukken.

Probleemoplossingen en diverse verbeteringen.

• Nieuw in versie 1.7.0 (november 2015)

Nieuwe, duidelijkere pictogrammen.

Verbeterde bescherming bij het verwijderen: er verschijnt een extra waarschuwing voor er e-books uit de tolino-Cloud worden verwijderd.

Verbeterde hantering van Adobe-ID voor gebruikers van Adobe Digital Editions (ADE).

Betere herkenning bij het aansluiten van sommige e-readers aan een computer via de usb-kabel.

Meldingen bij niet volledig ondersteunde bestandsformaten kunnen nu bij elke e-book worden uitgeschakeld.

Probleemoplossingen en diverse verbeteringen.

• Nieuw in versie 1.6.2 (april 2015)

Lezen in dwarsformaat: lees en browse nu ook in dwarsformaat.

Nieuwe navigatie met veeggebaren: vanaf nu kan je ook navigeren met veeggebaren op het beginscherm en in de bibliotheek.

Lettergrootte aanpassen: beweeg je vingers op het scherm naar elkaar toe of van elkaar weg tijdens het lezen om de lettergrootte aan te passen.

Zoomen in de webbrowser: beweeg je vingers op het scherm naar elkaar toe of van elkaar weg in de browser om in- en uit te zoomen.

Bladwijzers in de webbrowser: maak bladwijzers van je favoriete webpagina's.

Vloeiend scrollen en zoomen: surfen met de webbrowser en bladeren door pdf-documenten gaat nu nog vloeiender.

Vereenvoudigde navigatie per hoofdstuk: tik in het midden van het scherm tijdens het lezen en spring eenvoudig van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je ziet meteen ook hoeveel bladzijden je nog resten in het hoofdstuk dat je aan het lezen bent.

Contextmenu: tik je in de bibliotheek langere tijd op een titel? Dan verschijnt een contextmenu. Zo ga je snel naar de titelinfo, upload je het e-book naar de cloud, voeg je het toe aan een verzameling of wis je het uit de bibliotheek.

De koppelingen in pdf's werd verbeterd.

Klantendienst

Klantendienst

Contacteer onze klantendienst voor al je vragen. Mail of bel 078/100.078 (lokaal tarief). Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 19.30 uur, op zaterdag van 9.30 tot 17 uur.