tolino | Veelgestelde vragen | Lezen op je smartphone of tablet

Lezen op je smartphone of tablet

Lezen op toestellen met Android en iOS (Apple)

• Ik wil mijn aangekochte e-books op een smartphone of tablet lezen. Welke applicatie heb ik daarvoor nodig?

Standaard Boekhandel zorgt ervoor dat je je e-books zowel op iOS als op Android leest. Hoe? Met een eigen gratis applicatie. Daarmee verbind je je persoonlijke cloud bij Standaard Boekhandel rechtstreeks met je smartphone of tablet. En heb je dus op elk moment van de dag toegang tot je boekenverzameling.

Wil je een e-book op je smartphone of tablet lezen? Installeer dan de gratis leesapplicatie van Standaard Boekhandel en meld je aan. Zo krijg je onmiddellijk toegang tot je e-books in de cloud van Standaard Boekhandel.

• Waarom zou ik de applicatie van Standaard Boekhandel downloaden?

Om je het lezen gemakkelijk te maken, ontwikkelde Standaard Boekhandel een eigen, gratis applicatie. Daarmee sla je je aangekochte e-books open op je smartphone of tablet. Dit zijn je voordelen:

1. Je houdt het overzicht over je bibliotheek. Al je aangekochte e-books worden door Standaard Boekhandel opgeslagen in de cloud: een veilige, externe opslagruimte. Via de applicatie ga je snel naar je e-bibliotheek, die deel uitmaakt van de cloud van Standaard Boekhandel. Daar verschijnen automatisch al je nieuwste leesaanwinsten.

2. Je start snel je leesplezier. Dankzij de applicatie sla je gemakkelijk een e-book open.

3. Je synchroniseert je leesstand, notities en markeringen met de cloud. Lees je een e-book verder op een ander toestel? Dan reist deze informatie via de cloud mee naar het nieuwe toestel.

4. Je past je leesinstellingen naar je voorkeur aan: van het lettergrootte en -type tot de rangschikking van je e-bibliotheek.

Kortom: de applicatie van Standaard Boekhandel legt je als digitale lezer in de watten. Download de applicatie voor Android of iOS.

• Ik heb al een applicatie om mijn e-books te lezen. Waarom zou ik toch de applicatie van Standaard Boekhandel downloaden?

Heb je al een applicatie om e-books te lezen? Ook dan is het de moeite waard om over te stappen naar de applicatie van Standaard Boekhandel. Want alleen zo heb je toegang tot alle voordelen:

1. Rechtstreekse toegang tot je bibliotheek: je persoonlijke ruimte in de cloud waar Standaard Boekhandel al je aangekochte e-books opslaat. Je kan ook elders gekochte boeken aan je bibliotheek toevoegen.

2. De mogelijkheid om je leesstand en notities te synchroniseren: zo zijn je persoonlijke instellingen op alle gekoppelde toestellen beschikbaar.

• Op welke smartphones en tablets kan ik de applicatie downloaden?

Wil je de applicatie van Standaard Boekhandel op je smartphone of tablet downloaden? Dan worden deze versies ondersteund:

1. iOS (Apple): iPhone, iPad en iPod touch vanaf versie 4.

2. Android (Google): smartphones en tablets vanaf versie 2.2. Je toestel moet toegang hebben tot de Google Play Store om de applicatie te downloaden.

• Is de applicatie van Standaard Boekhandel gratis?

Ja, de applicatie van Standaard Boekhandel is volledig gratis. Je downloadt hem hier.

• Waar download ik de applicatie van Standaard Boekhandel?

Waar je de applicatie van Standaard Boekhandel downloadt, hangt af van je besturingssysteem.

1. Heb je een toestel met iOS? Download de applicatie voor iPhone, iPad en iPod in de Apple App Store.

2. Heb je een toestel met Android? Download de applicatie in de Google Play Store.

• Waarom zou ik me met mijn persoonlijke gegevens aanmelden bij de applicatie?

De applicatie van Standaard Boekhandel vraagt je om je aan te melden met je persoonlijke gegevens. Wil je dat niet? Dan test je de applicatie alvast even uit met de demo-knop.
    Toch is het handiger om je ook aan te melden bij de applicatie. Want alleen zo heb je toegang tot alle extra voordelen. Je opent via je persoonlijke gegevens je eigen digitale boekenkast bij Standaard Boekhandel. Dat is je eigen plaats in de cloud waar al je aangekochte e-books automatisch opgeslagen worden. En je synchroniseert je leesstand en je notities, zodat je ook op andere toestellen verderleest in je e-book.

• Geeft de applicatie mij toegang tot al mijn e-books?

Ja. Zodra je je aanmeldt bij de applicatie van Standaard Boekhandel, verschijnt je bibliotheek. Dat is je eigen digitale boekenkast, waarin je alle e-books terugvindt die je bij Standaard Boekhandel aankocht. Ook de documenten die je uploadde naar de cloud, vind je hier terug. Kortom: de applicatie van Standaard Boekhandel opent de deur naar je volledige boekenverzameling.

• Hoe sla ik een e-book open met de applicatie van Standaard Boekhandel?

Start je leesplezier met de applicatie van Standaard Boekhandel.
    Zo sla je snel een e-book open:

1. Meld je aan bij de applicatie.

2. Snuister rond in je eigen bibliotheek – die verschijnt automatisch zodra je je aanmeldt. Je vindt er al je aangekochte e-books bij Standaard Boekhandel terug.

3. Kies je e-book en tik op de cover. Je zit meteen in het boek.

Genoeg gelezen? Sluit het e-book. De applicatie onthoudt automatisch waar je stopte met lezen – zo stap je straks weer op de juiste pagina in het boek. Wil je later op een ander toestel verder lezen? Synchroniseer dan je e-book via dit symbool: (icoon). Zo bewaar je je leesstand ook in de cloud. En opent je e-book de volgende keer waar je stopte – onafhankelijk van op welk toestel je leest.

• Hoe meld ik me af bij de applicatie?

Wil je je afmelden bij de applicatie van Standaard Boekhandel? Tik dan boven in de menubalk op dit symbool: (icoon). Je zit nu bij je persoonlijke instellingen. Kies daarna voor 'Afmelden'.

• Hoe surf ik via de applicatie naar de webwinkel van Standaard Boekhandel?

Via Android surf je via de applicatie rechtstreeks naar de webwinkel van Standaard Boekhandel. Tik op het winkelmandje in de linkerbovenhoek van je scherm. Je wordt nu doorgestuurd naar de webwinkel van Standaard Boekhandel. Die verschijnt – afhankelijk van je schermgrootte – als website of als mobiele site.

Downloadde je de applicatie voor iOS? Dan is het niet mogelijk om de webwinkel rechtstreeks te openen. Toch surf je ook met Apple snel naar de webshop: ga via je browser naar www.standaardboekhandel.be.

• Ik heb een toestel gekoppeld aan mijn account bij Standaard Boekhandel. Hoe ontkoppel ik dit?

Om een toestel los te koppelen van je account bij Standaard Boekhandel tik je boven in de menubalk op dit symbool: (icoon). Je zit nu bij je persoonlijke instellingen. Kies ‘Toestelbeheer’ om een overzicht van je gekoppelde toestellen op te roepen. Wil je er eentje loskoppelen? Tik dan op ‘Afmelden’ naast dit toestel. Hierdoor is het niet meer mogelijk om je e-books in de persoonlijke cloud bij Standaard Boekhandel te raadplegen.

• Hoe voeg ik mijn Adobe-ID toe aan de applicatie?

Dankzij je Adobe-ID open je e-books met Adobe DRM-beveiliging. Wil je je Adobe-ID toevoegen aan de Standaard Boekhandel-applicatie? Tik dan op dit symbool bovenaan in de menubalk: (icoon). Je zit nu bij je persoonlijke instellingen. Kies ‘Adobe instellingen’ en geef je Adobe-ID en wachtwoord in.

Heb je nog geen Adobe-ID? Leer dan hier hoe je je account aanmaakt.

• Ik kocht al e-books bij een andere webwinkel dan die van Standaard Boekhandel. Hoe zet ik die over naar mijn e-bibliotheek?

Kocht je e-books bij een andere webwinkel dan die van Standaard Boekhandel? Dan zet je ook deze boeken gemakkelijk over naar je persoonlijke bibliotheek. Dat doe je als volgt:

1. Surf met je computer naar www.standaardboekhandel.be.

2. Klik rechts bovenaan op ‘Aanmelden’ en log in met je accountgegevens.

3. Klik op ‘Mijn e-bibliotheek’ en vervolgens op 'Naar de cloudreader' om je persoonlijke bibliotheek in de cloud te openen.

4. In het menu zie je een wolkje met een opwaarts pijltje. Klik hierop.

5. Kies het bestand dat je in de cloud wil plaatsen, selecteer het en bevestig.

6. Het e-book wordt nu toegevoegd aan 'Mijn e-bibliotheek'.

Lezen op Windows-toestellen

• Kan ik mijn e-books ook lezen op Windows-smartphones en -tablets?

De leesapplicatie van Standaard Boekhandel is op dit moment niet beschikbaar voor toestellen met het Windows-besturingssysteem.

In de Windows Store vind je verschillende andere applicaties die ePub-bestanden kunnen lezen. Heb je zo'n applicatie geïnstalleerd? Klik dan op de link in je bevestigingsmail om het e-book naar je toestel te downloaden. Start de applicatie, open het e-book en je bent vertrokken!

Opgelet: Heb je een e-book gekocht met Adobe DRM? Let er dan zeker op dat de applicatie het lezen van deze e-books ondersteunt. Meer info vind je in de applicatie-omschrijving in de Windows Store.

Klantendienst

Klantendienst

Contacteer onze klantendienst voor al je vragen. Mail of bel 078/100.078 (lokaal tarief). Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 19.30 uur, op zaterdag van 9.30 tot 17 uur.