tolino | Veelgestelde vragen | Lezen op je laptop of pc

Lezen op je laptop of pc

• Hoe kan ik een e-book lezen op mijn pc?

Je kan je e-book kiezen uit ons aanbod van meer dan 500.000 E-books. Wist je trouwens dat je het meteen kan lezen omdat er geen levertijd geldt? In enkele stappen staat je e-book op je toestel: Koop je e-book net als een gewoon boek door het aan je winkelwagentje toe te voegen en af te rekenen aan de kassa. Vervolgens krijg je een e-mail met een link naar je e-book. Je kan ook onmiddellijk beginnen lezen met onze cloudreader zonder dat je software moet downladen.

1. ga naar www.standaardboekhandel.be en kies 'mijn e-bibliotheek' rechts bovenaan het scherm.

2. Daar vind je al je aangekochte e-books terug. Wanneer naast de titel 'lees online' staat kan je het e-book openen in de cloudreader door eenvouding op deze link te klikken.

3. Het e-book wordt nu geopend en je kan beginnen lezen.

Staat er enkel 'nu downloaden'? Dan is het e-book niet leesbaar via de cloud en kan je het gemakkelijk downloaden naar je PC/laptop. Volg daarna de stappen hieronder
    Wil je toch via een programma op je PC/laptop lezen?

1. Bij een e-book met digitaal watermerk kan je het e-book downloaden door op de link klikken die je per mail ontving. Net zoals bij e-books met Adobe DRM kan je de e-reader Adobe digital editions gebruiken. Het is echter niet noodzakelijk dat je een Adobe -account registreert (wel noodzakelijk als je ook e-books met adobe DRM wil lezen)

2. Indien je een e-book met Adobe DRM beveiliging wil lezen moet je ook de volgende stappen uitvoeren :
        1. Download de gratis software Adobe Digital Editions (ADI) op je computer.
        2. ‘Autoriseer’ het programma om e-books te kunnen lezen op je toestel. Voer vervolgens de gegevens van je Adobe-account in. Heb je nog geen account? Maak gratis een Adobe-account aan .

• Kan ik mijn e-book ook nog op een ander toestel lezen dan op mijn computer?

Om een e-book of digitaal boek te kunnen lezen, heb je één van de volgende toestellen nodig: e-reader (zoals tolino), tablet (iPad of Android-tablet), smartphone of computer. Een e-reader is een toestel dat enkel boeken kan lezen. Een tablet kan heel wat meer. Beide types toestellen hebben het voordeel dat je ze overal kan meenemen en er al je boeken op kan bewaren.

Klantendienst

Klantendienst

Contacteer onze klantendienst voor al je vragen. Mail of bel 078/100.078 (lokaal tarief). Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 19.30 uur, op zaterdag van 9.30 tot 17 uur.