tolino | Veelgestelde vragen | E-books kopen

E-books kopen

E-books zoeken in de webwinkel

 • Hoe koop ik een e-book bij Standaard Boekhandel?

  Bij Standaard Boekhandel kan je e-books kopen op drie makkelijke manieren:

  1. Via je tolino

  Heb je een tolino e-reader? Via de ingebouwde webwinkel koop je e-books in een vingerknip. Schakel je e-reader in en druk op de knop onderaan je scherm. Zo kom je op het beginscherm terecht. Daar tik je op 'Naar de webwinkel'. Via het aanraakscherm navigeer je makkelijk door de toptitels of voer je een zoekopdracht in. Het e-book gevonden dat je zocht? Tik op de knop 'Kopen' en je gaat rechtstreeks door naar het betalingsproces. Van zodra je je e-book hebt betaald (enkel mogelijk met VISA of Mastercard), komt het automatisch in je bibliotheek terecht. Opgelet: je hebt een actieve wifiverbinding nodig om de webwinkel te openen en e-books te kopen.

  2. Via onze website

  Ook via onze website koop je gemakkelijk e-books – zowel via je pc als je tablet of smartphone. Surf naar www.standaardboekhandel.be en zoek je e-book. Leg het in je winkelmandje en volg de stappen. Betalen doe je met Bancontact of kredietkaart (VISA/Mastercard). Van zodra je betaald hebt, verschijnt je e-book automatisch in 'Mijn e-bibliotheek'.

  3. In de winkel

  E-books kopen in een Standaard Boekhandel in je buurt? Ook dat is mogelijk! Ga naar de kassa, vraag naar het e-book dat je wil kopen en geef je e-mailadres op. Onze medewerkers helpen je met plezier verder. Je e-book betalen? Dat doe je cash, met een boekenbon, met Bancontact of met kredietkaart.

  Van zodra je je e-book betaald hebt, komt het automatisch in 'Mijn e-bibliotheek' terecht. Heb je je tolino bij? Dan download je je e-book meteen via het wifinetwerk van Standaard Boekhandel. Schakel je wifiverbinding in en verbind met het netwerk van Standaard Boekhandel. Ga naar je bibliotheek en tik op de twee halfronde pijltjes bovenaan (AFBEELDING). Je e-book verschijnt automatisch in je bibliotheek. Meteen beginnen lezen? Tik dan nog even op de cover – zo wordt het e-book opgeslagen op je tolino.

  Leuk om weten: als je een e-book koopt (via je tolino, via onze website of in een winkel), ontvang je steeds een e-mail met een downloadlink. Je e-book verschijnt ook telkens meteen in 'Mijn e-bibliotheek' op www.standaardboekhandel.be.

 • Hoe zoek ik op een titel of auteur in de webwinkel?

  Weet je al welk boek je wilt kopen? Ga dan via het beginscherm van je tolino naar de webwinkel van Standaard Boekhandel. In het zoekveld vul je de titel, auteur of ISBN-code in. Kies 'Zoeken' om de zoekresultaten op te roepen.

E-books betalen

 • Hoe betaal ik nieuwe e-books via mijn tolino?

  Om een e-book te kopen vanaf je tolino heb je een kredietkaart (Visa of Mastercard) nodig. Je surft naar de geïntegreerde webwinkel van Standaard Boekhandel op je e-reader, en vult daar bij het afrekenen de gegevens van je kredietkaart in.
  Je aangekochte e-book wordt veilig opgeslagen in de cloud van Standaard Boekhandel. Zodra je je e-reader met de cloud synchroniseert, vind je je aankoop ook terug in je tolino-bibliotheek.

 • Ik kocht een e-book in de webwinkel van Standaard Boekhandel. Krijg ik een bevestiging van mijn aankoop of bestelling?

  Na een aankoop via je tolino krijg je per mail meteen een bevestiging van je betaling. Bovendien verschijnt je aangekochte e-book automatisch in je e-bibliotheek. Kocht je je e-book via de mobiele of desktop site en zie je je nieuwe e-book nog niet? Synchroniseer dan eerst je tolino. Dat doe je zo:
  1. Ga naar ‘Mijn bibliotheek’ en tik op de twee halfronde pijltjes boven in het menu.
  2. Kies daarna voor ‘Cloud’: je ziet nu al je e-books die in de cloud van Standaard Boekhandel werden opgeslagen.
  3. Staat er een wolkje naast een e-book? Dat betekent dat het e-book alleen in de cloud staat, en dus nog niet op je tolino. Om ervoor te zorgen dat je het boek ook op je tolino kunt lezen, tik je op het e-book. Het boek wordt nu lokaal op je tolino geplaatst: zo lees je zonder internetverbinding!

 • Als ik een e-book koop, krijg ik dan ook punten op mijn klantenkaart?

  Ja. Met elk e-book spaar je punten bij Standaard Boekhandel. Kocht je dus een digitaal boek van 20 euro? Dan verzamel je 20 punten op je klantenkaart. Je puntensaldo is niet zichtbaar op je tolino. Maar bij een volgende aankoop op onze website of in onze winkel zal je je puntensaldo aangepast zien.

Starten met lezen

 • Hoe ga ik op mijn tolino van de webwinkel naar 'Mijn bibliotheek'?

  Surfte je met je tolino naar de webwinkel van Standaard Boekhandel? Dan keer je zo terug naar 'mijn bibliotheek': druk gewoon op de home knop. Die vind je onder het scherm van je tolino. Tik op 'Mijn bibliotheek' om naar je eigen boekenverzameling te gaan.

 • Waar vind ik mijn aangekochte e-books terug?

  Eerst en vooral vind je je aangekochte leesvoer altijd terug in ‘Mijn bibliotheek’. Dit is een weergave van je persoonlijke cloud bij Standaard Boekhandel waar al je aangekochte e-books automatisch en veilig worden opgeslagen.

  Wil je zonder internetverbinding op je tolino lezen? Dan download je je e-books vanuit ‘Mijn bibliotheek’ naar je eigen tolino door even op het e-book te tikken. Dat is praktisch: je hebt nu geen wifi nodig om het boek te lezen.

Klantendienst

Klantendienst

Contacteer onze klantendienst voor al je vragen. Mail of bel 078/100.078 (lokaal tarief). Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 19.30 uur, op zaterdag van 9.30 tot 17 uur.

 

E-nieuwsbrief

E-nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke maand inspirerende tips, kortingsbonnen of informatie over interessante acties en evenementen op jouw maat.

 
Inschrijven
Vind ons leuk

Vind ons leuk

Volg Standaard Boekhandel op Facebook en Twitter.

 

Zoek een winkel

Zoek een winkel

Op zoek naar tips voor lees-, kijk- of luisterplezier? Vraag advies aan onze medewerkers in een Standaard Boekhandel in je buurt.

 

 

 • visa
 • mastercard
 • ing
 • bancontact mister cash
 • kbc online
 • belfius
 • iDeal
Standaard Boekhandel maakt gebruik van cookies.  Lees meer