tolino | Veelgestelde vragen | Aan de slag

Aan de slag

Eerste ingebruikname

 • Waarvoor dienen de externe knoppen van de tolino?

  De tolino heeft niet alleen een handig touchscreen. Je bedient hem ook via de uitwendige knoppen.

  1. Bovenaan links vind je de aan- en uitknop. Die verschuif je kort naar rechts (tolino shine) of daar druk je op (tolino vision 2, tolino shine 2 HD) om de tolino aan of uit te zetten.

  2. Bovenaan rechts vind je de verlichtingsknop. Druk op de knop om de verlichting aan of uit te zetten.

  3. Onderaan je tolino vind je de usb-poort en een resetknop. Heb je een tolino shine? Open dan eerst het klepje met je vingernagel. Je vindt er dan ook de microSD-geheugenkaartingang.

  4. De knop vlak onder het scherm brengt je altijd terug naar het beginscherm van de tolino

 • Hoe zet ik mijn tolino de eerste keer aan?

  Gebruik je je tolino voor het eerst? Volg dan deze stappen:

  1. Verbind je tolino via de meegeleverde usb-kabel met je computer. De usb-poort vind je op achterkant van de tolino, onder het klepje. Laad je tolino volledig op. Na een paar uur is hij helemaal klaar voor gebruik!

  2. Verschuif de aan-en uitknop bovenaan kort naar rechts (tolino shine) of druk erop (tolino vision 2, tolino shine 2 HD) om de tolino aan of uit te zetten. Zet je hem voor de eerste keer aan? Dan krijg je een korte rondleiding door de basisfuncties, kies je de taal en maak je verbinding met de wifi.

  3. Op het beginscherm begint al je leesplezier. Van hieruit ga je naar de belangrijkste onderdelen van je tolino (terugkeren naar het beginscherm? Druk gewoon op de knop onderaan het scherm). In de bibliotheek vind je je volledige boekenverzameling: van e-books die je via je e-reader of de website aankocht tot e-books die je overbracht met een microSD-geheugenkaart of een usb-kabel.

  4. De tolino is veelzijdig. Naast e-books leest hij documenten met de extensie ePub, pdf, txt of ACSM. Let op: andere formaten ondersteunt hij niet.

  5. Meer informatie? Klik op het menu-symbool (Icoon) in de linker bovenhoek van de startpagina. Daar lees je de gebruikshandleiding en pas je je persoonlijke instellingen aan.

 • Hoe werkt het beginscherm van de tolino?

  Het beginscherm van je tolino wijst je de weg naar twee grote boekenverzamelingen: je eigen bibliotheek en de webwinkel van Standaard Boekhandel. Bovenaan het beginscherm vind je ‘Mijn bibliotheek’. Daar staat alvast een proevertje van je meest recente activiteit: de covers van de drie e-books die je het laatst aankocht of las.

  Tik je vervolgens op 'Mijn bibliotheek’? Dan kom je rechtstreeks bij je volledige e-bookverzameling. Daar vind je al je aangekochte e-books.

  1. Downloadde je een aangekocht e-book nog niet naar je tolino? Dan zie je aan het wolkje naast de titel dat dit boek zich nog in de cloud bevindt. Tik er op. Zo zet je het e-book ook op je tolino.

  2. Wil je de weergave van je boeken wijzigen? Tik dan rechts bovenaan op het oogje (Icoon). Daar kies je tussen ‘Lijst’ of ‘Tegel’: je ziet je boekenverzameling nu ofwel als een lijst van boekentitels, ofwel als een verzameling covers.

  3. Wil je je boeken anders sorteren? Tik dan opnieuw op het oogje rechts bovenaan (Icoon). Nu kies je zelf hoe je je boeken ordent.

  Via het onderste gedeelte van het startscherm stap je de webwinkel van Standaard Boekhandel binnen. Daarvoor heb je alleen je tolino en een wifiverbinding nodig. Je kiest er je nieuwste leesaanwinsten, die je na aankoop meteen kunt verslinden.

Wifi

 • Wat is wifi?

  Een wifiverbinding is een draadloze internetverbinding. Wil je bijvoorbeeld vanaf je tolino nieuwe e-books bestellen? Dan heb je internet nodig – en dus een actieve wifiverbinding. Hier lees je hoe je een wifiverbinding instelt op je tolino.

 • Hoe stel ik de wifiverbinding in?

  Verbinding met het internet maken? Stel eerst de wifiverbinding op je tolino in:

  1. Ga naar de beginpagina en tik daar op het pictogram in de linker bovenhoek: (icoon). Kies vervolgens ‘wifiverbinding’.

  2. Zet je wifi aan: tik op het cirkeltje met het woord ‘Aan’.

  3. Nu krijg je een lijst met alle beschikbare wifinetwerken. Daaruit kies je het netwerk waarmee je verbinding wilt maken. Vul indien nodig het wachtwoord in en bevestig met ‘Verbinden’.

  4. Wil je weten of je tolino verbonden is met het netwerk? Dat controleer je op twee manieren. Eerst en vooral verschijnt er dan naast het geselecteerde netwerk het woord ‘Verbonden’. Ten tweede zie je in de rechter bovenhoek het wifi-logo: (icoon). Zo weet je dat je toestel succesvol verbonden is met het gekozen netwerk.

  Let op: zorg ervoor dat je wifiverbinding sterk genoeg is. Zo vermijd je dat je netwerkverbinding te traag gaat of uitvalt. Hoe je dit doet? Hou het aantal vette lijntjes in het wifi-logo in de gaten: zij tonen hoe sterk de verbinding is. Voor een ideale internetervaring met de tolino heb je een wifiverbinding van minstens twee lijntjes nodig.

 • Heb ik een wifiverbinding nodig om e-books te lezen op mijn tolino?

  Nee. Met je tolino duik je ook zonder internetverbinding in een spannend boek. De enige voorwaarde? Dat je het e-book eerst hebt gedownload op je tolino. Om een e-book te downloaden, heb je uiteraard wel een wifiverbinding nodig.

 • Heb ik een wifiverbinding nodig om e-books aan te kopen via mijn tolino?

  Ja. E-books aankopen doe je via de geïntegreerde webwinkel van Standaard Boekhandel op je tolino. Om naar die webwinkel te surfen, heb je een wifiverbinding nodig.

Mijn account

 • Waarom heb ik een Standaard Boekhandel-account nodig?

  Je account bij Standaard Boekhandel geeft je toegang tot alle voordelen van de cloud van Standaard Boekhandel. Dat is een beveiligde omgeving waarin je e-books worden bewaard. Kortom: dankzij je Standaard Boekhandel-account heb je toegang tot je persoonlijke bibliotheek met al je e-books.

  En wil je op je tolino nieuw leesvoer kopen in de geïntegreerde webwinkel van Standaard Boekhandel? Dan doe je dat snel, veilig en gemakkelijk via je account. Je maakt je Standaard Boekhandel-account gratis aan. Meer info over het aanmaken vind je hier.

 • Hoe maak ik mijn Standaard Boekhandel-account aan?

  Vlot een Standaard Boekhandel-account aanmaken? Dat gaat het snelst vanaf je tolino: tik op de startpagina op de knop ‘Nu aanmelden’. Vervolgens kies je voor ‘Nieuwe klant? Registreren’ en vul je de gevraagde gegevens in.

  Heb je al een gebruikersaccount bij Standaard Boekhandel? Dan vul je hier gewoon je e-mailadres en wachtwoord in – je maakt dus geen nieuwe account aan.

  Wil je via de website registeren? Surf naar www.standaardboekhandel.be en klik rechts bovenaan op ‘Aanmelden’. Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in en bevestig met ‘Registreren’.

 • Ik heb al een Standaard Boekhandel-account via de website. Moet ik nu een nieuwe account aanmaken voor mijn tolino?

  Nee. Heb je al een account bij Standaard Boekhandel? Dan hoef je geen nieuwe account aan te vragen voor je tolino: je gebruikt gewoon je Standaard Boekhandel gegevens. Tik bovenaan op het startscherm op 'Nu aanmelden'. Vul daarna je e-mailadres en wachtwoord in.

 • Inloggen lukt niet? Wat moet ik doen?

  Bij het aanmelden met je bestaande account krijg je de boodschap 'inloggen mislukt. Probeer opnieuw'.
  Dit kan een aantal oorzaken hebben :
  - het paswoord is niet correct ingegeven. Geef het paswoord opnieuw in en kijk per letter goed na of dit correct is. De letter wordt even getoond waarna het wordt omgezet tot een bolletje.
  - er zit een fout in het e-mail adres : kijk goed na of het e-mail adres juist is genoteerd. Dit kan ook een punt zijn die op de verkeerde plaats staat. Overtyp het email adres om je er van te vergewissen dat het correct is.
  - met dit e-mailadres heb je nog geen account aangemaakt. Tik op de toets onder Aanmelden 'Nieuwe klant? Registreer je' waarna je een nieuw account aanmaakt.

  Lukt het met bovenstaande stappen niet dan kan je best de klantendienst contacteren zodat zij je verder kunnen helpen. Contactgegevens van de klantendienst vind je hier.

   

Klantendienst

Klantendienst

Contacteer onze klantendienst voor al je vragen. Mail of bel 078/100.078 (lokaal tarief). Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 19.30 uur, op zaterdag van 9.30 tot 17 uur.

 

E-nieuwsbrief

E-nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke maand inspirerende tips, kortingsbonnen of informatie over interessante acties en evenementen op jouw maat.

 
Inschrijven
Vind ons leuk

Vind ons leuk

Volg Standaard Boekhandel op Facebook en Twitter.

 

Zoek een winkel

Zoek een winkel

Op zoek naar tips voor lees-, kijk- of luisterplezier? Vraag advies aan onze medewerkers in een Standaard Boekhandel in je buurt.

 

 

 • visa
 • mastercard
 • ing
 • bancontact mister cash
 • kbc online
 • belfius
 • iDeal
Standaard Boekhandel maakt gebruik van cookies.  Lees meer