tolino | Veelgestelde vragen | E-books

E-books

Algemene informatie

• Wat is een e-book?

Een e-book is een elektronische versie van een boek: je leest het op een e-reader of op een beeldscherm. Het grootste voordeel van digitaal lezen? Je slaat al je e-books op één plaats op. En dus reist je hele boekenkast mee op je iPad, iPhone, tablet, e-reader, smartphone of computer.
    Is je e-book beveiligd met Adobe DRM? Dan koppel je tot zes toestellen aan je Adobe-gebruikersnaam. Dat wil zeggen dat je je e-book op maar liefst zes verschillende apparaten kunt lezen. E-books met een digitaal watermerk hebben dit soort beperking niet.

• Op welke toestellen lees ik een e-book?

Om een e-book te lezen, heb je een van deze toestellen nodig:
    • e-reader (bijvoorbeeld de tolino)
    • tablet (iPad of Android-tablet)
    • smartphone
    • computer
    Het voordeel van digitaal lezen? Je stopt één toestel in je zak, en hebt toch meteen je hele bibliotheek mee.

• Waar en hoe koop ik e-books?

E-books kopen kan op drie manieren. Via de webwinkel, rechtstreeks via je tolino e-reader, en via een Standaard Boekhandel in je buurt.

In onze webwinkel op www.standaardboekhandel.be kies je onmiddellijk uit bijna 400.000 titels. Dat doe je zowel met je pc als met je smartphone of tablet.

Wil je e-books kopen via je tolino? Dan tik je op het beginscherm op 'Naar de webwinkel'. Je bladert er door hetzelfde uitgebreide aanbod als onze volledige webwinkel.

Koop je je e-books liever niet via internet? Of wil je je e-books cash of met een boekenbon betalen? Dat kan! Ga langs bij een Standaard Boekhandel in je buurt. Onze medewerkers helpen je graag verder.

• Kan ik een e-book herlezen?

Ja. Een e-book kan je steeds herlezen en dat op verschillende toestellen. De aangekochte e-books bevinden zich allemaal in je persoonlijke cloud. Alle toestellen die verbonden zijn met die cloud hebben de mogelijkheid om het opgeslagen e-book te downloaden zodat je op dat toestel kan lezen en herlezen zoveel je wilt.

• Ik heb een e-book gekocht. Hoe lang duurt het voor ik erin kan beginnen te lezen?

Met een e-book start het leesplezier meteen. Zodra je het boek betaald hebt en gedownload, begin je erin te lezen.

• Heeft elk boek een e-bookversie?

Van de meeste boeken bestaat intussen een digitale versie. Wil je weten of Standaard Boekhandel een e-book in voorraad heeft? Surf dan naar www.standaardboekhandel.be en ga op ontdekking tussen de e-books. Intussen vind je er al bijna 400.000 titels! Een populair boek? Daarvan bestaat meestal ook een e-bookversie.

Let op: aangekochte e-books kun je niet meer omruilen. Zodra je je aankoop bevestigt, worden je gegevens aan je e-book gekoppeld. Zo worden illegale kopieën vermeden.

• Als ik een e-book koop, krijg ik dan ook punten op mijn klantenkaart?

Ja. Met elk e-book spaar je punten bij Standaard Boekhandel. Kocht je een e-book van 20 euro? Dan krijg je 20 punten op je klantenkaart.

• Waarom verschilt het aantal pagina's van een e-book met een papieren boek

Op de website worden bij het e-book de pagina’s van het papieren boek overgenomen. In theorie heeft een e-book geen ‘aantal’ pagina’s omdat het één grote doorlopende tekst is waarbij het aantal tekst per pagina kan veranderen door het lettertype en lettergrootte.  De leverancier van het e-book geeft de pagina’s van het papieren boek mee om u als klant toch een indicatie te  kunnen geven over de omvang van de tekst.  Zodoende nemen wij dit over van de leverancier en tonen dit op onze website.
    Lettertype en lettergrootte kunnen een rol spelen langs beide kanten. Wanneer het boek een groter lettertype heeft zullen er meer bladzijden zijn terwijl op een e-reader een kleiner lettertype juist voor minder bladzijden zorgt. Ook foto’s kunnen er voor zorgen dat er meer ruimte nodig is in een papieren boek.

• Kan ik een e-book printen?

Een e-book printen hangt af of de uitgever hiervoor toestemming geeft. Wanneer je het e-book opent op een pc en het printsymbooltje is niet klikbaar dan kan het e-book niet geprint worden. Kan je het printsymbool wel aanklikken dan nog kan de uitgever de print beperken naar aantal bladzijden.

Lezen op je e-reader

• Hoe kan ik een e-book van Standaard Boekhandel op mijn e-reader plaatsen?

Wanneer je een e-book aankoopt bij Standaard Boekhandel, ontvang je steeds een link om het e-book te downloaden. Download het e-book op je PC/laptop. Vervolgens verbind je je e-reader met je computer en volg je de instructies van je e-reader leverancier om het e-book op je e-reader te plaatsen.

Lezen op je laptop of pc

• Hoe kan ik een e-book lezen op mijn pc?

Je kan je e-book kiezen uit ons aanbod van meer dan 500.000 E-books. Wist je trouwens dat je het meteen kan lezen omdat er geen levertijd geldt? In enkele stappen staat je e-book op je toestel: Koop je e-book net als een gewoon boek door het aan je winkelwagentje toe te voegen en af te rekenen aan de kassa. Vervolgens krijg je een e-mail met een link naar je e-book. Je kan ook onmiddellijk beginnen lezen met onze cloudreader zonder dat je software moet downladen.

1. ga naar www.standaardboekhandel.be en kies 'mijn e-bibliotheek' rechts bovenaan het scherm.

2. Daar vind je al je aangekochte e-books terug. Wanneer naast de titel 'lees online' staat kan je het e-book openen in de cloudreader door eenvouding op deze link te klikken.

3. Het e-book wordt nu geopend en je kan beginnen lezen.

Staat er enkel 'nu downloaden'? Dan is het e-book niet leesbaar via de cloud en kan je het gemakkelijk downloaden naar je PC/laptop. Volg daarna de stappen hieronder
    Wil je toch via een programma op je PC/laptop lezen?

1. Bij een e-book met digitaal watermerk kan je het e-book downloaden door op de link klikken die je per mail ontving. Net zoals bij e-books met Adobe DRM kan je de e-reader Adobe digital editions gebruiken. Het is echter niet noodzakelijk dat je een Adobe -account registreert (wel noodzakelijk als je ook e-books met adobe DRM wil lezen)

2. Indien je een e-book met Adobe DRM beveiliging wil lezen moet je ook de volgende stappen uitvoeren :
        1. Download de gratis software Adobe Digital Editions (ADI) op je computer.
        2. ‘Autoriseer’ het programma om e-books te kunnen lezen op je toestel. Voer vervolgens de gegevens van je Adobe-account in. Heb je nog geen account? Maak gratis een Adobe-account aan .

• Kan ik mijn e-book ook nog op een ander toestel lezen dan op mijn computer?

Om een e-book of digitaal boek te kunnen lezen, heb je één van de volgende toestellen nodig: e-reader (zoals tolino), tablet (iPad of Android-tablet), smartphone of computer. Een e-reader is een toestel dat enkel boeken kan lezen. Een tablet kan heel wat meer. Beide types toestellen hebben het voordeel dat je ze overal kan meenemen en er al je boeken op kan bewaren.

Klantendienst

Klantendienst

Contacteer onze klantendienst voor al je vragen. Mail of bel 078/100.078 (lokaal tarief). Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 19.30 uur, op zaterdag van 9.30 tot 17 uur.